Ga naar hoofdinhoud

Werking

Ja, alles wat u uploadt of maakt kunt u opslaan in uw eigen bibliotheek binnen RC MediaScreen. Voor deze bibliotheek geldt een maximale grootte van 5 Gb. Ruim voldoende dus!

Als abonnee van RC MediaScreen krijgt u toegang tot een databank met afbeeldingen die u kunt gebruiken om uw fragmenten een nog professionelere uitstraling te geven.

De mediaspeler maakt iedere nacht automatisch verbinding om te kijken of er een nieuwe playlist of een nieuw fragment is. Deze worden dan automatisch van de RC MediaScreen server gekopieerd naar de mediaspeler. Zolang u geen nieuwe playlist maakt, blijft de bestaande playlist gewoon doordraaien. Daar hoeft u niets voor te doen. Dat gaat vanzelf.

In uw eigen bibliotheek binnen RC MediaScreen is een aparte ʻafdelingʼ ingericht voor uw formule. Daar verschijnen automatisch de fragmenten die uw formule voor u gemaakt heeft.

Ja, dat kunt u doen door een programma (playlist) te maken. Dit betekent dat u de fragmenten die u wilt afspelen eenvoudig in de door u gewenste volgorde zet. U kunt die volgorde altijd weer wijzigen, fragmenten eruit halen of juist weer toevoegen.

Ja, dat kan. In RC MediaScreen is er de mogelijkheid om in een template (sjabloon) uw Twitter-account toe te voegen en zo bijvoorbeeld uw laatst verzonden tweet in uw programma op te nemen en te vertonen op uw beeldscherm.

Als abonnee van RC MediaScreen kunt u kiezen uit verschillende nieuwspakketten. In de ledenwebshop kunt u het pakket van uw keuze bestellen. Zodra u dit gedaan heeft, kunt u zelf bepalen hoe vaak u het actuele nieuws wilt zien op een dag. Daarna wordt het nieuws automatisch ververst zonder dat u er omkijken naar heeft.

Als lid van RC MediaScreen kunt u kiezen uit verschillende entertainment pakketten. In de ledenwebshop kunt u het pakket van uw keuze bestellen. Zodra u dit gedaan heeft, kunt u zelf bepalen hoe vaak u een bepaald pakket wilt zien op een dag. Het pakket wordt maandelijks automatisch ververst zonder dat u er omkijken naar heeft.

Ja, u kunt van ieder fragment bepalen van wanneer tot wanneer een fragment afgespeeld moet worden. Zo laat u RC MediaScreen het planningswerk doen van uw acties en commercials. Altijd actueel en nooit over datum.

Ja, RC MediaScreen biedt hiervoor zogenaamde templates (sjablonen) waaraan u heel eenvoudig zelf uw eigen tekst, afbeeldingen en filmpjes kunt toevoegen. Het resultaat is een professioneel videofragment.

Ja, u kunt eigen afbeeldingen en filmpjes gebruiken. Deze kunt u uploaden vanaf uw eigen computer en opslaan in uw bibliotheek in RC MediaScreen om vervolgens te gebruiken. De afbeeldingen of filmpjes kunnen maximaal 20Mb groot zijn en kunnen de volgende bestandsformaten hebben: afbeeldingen in JPG en PNG en filmpjes in MPEG2, MP4 of AVI. Natuurlijk kunt u verschillende filmpjes combineren tot een playlist.

Techniek

De mediaspeler is zeer compact en meet slechts 21 x 15,5 x 4,5 cm.

Als lid van RC MediaScreen, kunt u gratis gebruik maken van de online helpdesk. Hier kunt u al uw vragen stellen over de werking van RC MediaScreen en eventuele storingen melden.

De mediaspeler is voorzien van een standaard netwerk/ethernet aansluiting die door middel van een standaard netwerkkabel op uw modem/router kan worden aangesloten.

Geen nood, ook een internetverbinding kunt u via RC MediaScreen aanvragen. Als u bij uw aanvraag aangeeft dat u nog geen internetverbinding heeft, kunnen wij dit tegen een zeer gunstig tarief voor u regelen.

Het is mogelijk om meerdere schermen aan te sluiten op één mediaspeler. Er zal dan gewerkt moeten worden met zogenaamde videoverdelers. Hierbij gaat een videokabel (VGA/HDMI) vanuit de mediaspeler naar de videoverdeler. Vervolgens gaat vanuit de videoverdeler naar ieder scherm weer een (individuele) videokabel (eveneens VGA/HDMI). De bepaling van het type verdeler dus is afhankelijk van het videokabeltype (HDMI of VGA) en het aantal schermen. Wij bevelen aan VGA te gebruiken bij meerdere schermen/monitoren. Het gaat hierbij om één programma dat synchroon loopt over meerdere schermen.

Dit is geen enkel probleem. RC MediaScreen maakt overdag niet of nauwelijks gebruik van uw verbinding. Doorgaans alleen ʻs nachts om nieuwe fragmenten in te laden.

U kunt gebruik maken van vrijwel ieder LCD/LED of Plasma scherm. Voorwaarde is dat het scherm breedbeeld is (16:9) en dat het een van het voorzien is van een HDMI of VGA aansluitingen heeft. Alle moderne beeldschermen hebben dit tegenwoordig.

Natuurlijk! Bij uw bestelling kunt u opgeven of zelf wilt installeren, of dat u dit liever laat doen door een installateur van RC MediaScreen.

Het voordeel van een professioneel beeldscherm is, dat het ontworpen en gebouwd is voor zwaar en langdurig professioneel gebruik. Daardoor gaat een professioneel scherm  langer mee en zit er standaard 3 jaar garantie op zoʼn scherm. Bovendien: als het scherm kapot zou gaan heeft u recht op omruilservice op locatie. Bij een consumentenscherm wordt door de leverancier vaak professioneel gebruik uitgesloten in de garantiebepalingen en heeft u geen recht op omruilservice op locatie. Maar, RC MediaScreen werkt op beide type schermen uitstekend!

Om RC MediaScreen te kunnen gebruiken, heeft u een RC MediaScreen abonnement nodig. Dit abonnement kunt u bestellen via deze site. U krijgt dan uw eigen unieke gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd, waarmee u kunt inloggen. Van hieruit werkt u met RC MediaScreen. U bedient RC MediaScreen vanaf een PC of Mac. Naast het abonnement heeft u een RC MediaScreen Media Player nodig. Deze Media Player bestelt u gelijktijdig met uw abonnement. De Media Player moet aangesloten zijn op een breedband internetverbinding enerzijds en één of meer beeldschermen anderzijds. De fragmenten die u wilt tonen op uw beeldscherm worden via RC MediaScreen opgeslagen op de Media Player en op het door u gewenste moment afgespeeld. Tot slot heeft u een werkende breedbandverbinding nodig en natuurlijk één of meer beeldschermen om het programma te vertonen.

HD staat voor High Definition. Er zijn verschillende varianten (720i, 720p, 1080i, 1080p). Deze worden vaak allemaal aangeduid als HD. De beste variant is 1080p. Dat noemen we dan Full HD. Hiermee heeft u het scherpst mogelijke beeld. De mediaspeler van RC MediaScreen is Full HD, 1080p. Dus, het beste van het beste!

U kunt gebruik maken van vrijwel ieder LCD/LED of Plasma scherm. Voorwaarde is dat het scherm breedbeeld is (16:9) en dat het een HDMI of VGA aansluiting. De grootte van het beeldscherm maakt niet uit en kunt u zelf bepalen.

Een basis breedbandverbinding volstaat. U heeft alleen een vrije poort nodig op uw modem/router waar u de mediaspeler op aansluit.

Abonnement

Hiervoor kunt u zelf kiezen. Als u de mediaspeler koopt, heeft uw abonnement een looptijd van 12 maanden. Als u de mediaspeler liever wilt huren, dan heeft uw abonnement een looptijd van 36 maanden.

Als u normale tv-uitzendingen in uw bedrijf vertoont, moet u daar Videma-rechten over betalen. Omdat RC MediaScreen uitsluitend uw eigen fragmenten afspeelt of fragmenten die u bij RC MediaScreen besteld heeft, hoeft u hiervoor geen rechten te betalen.

Ja, dat kan. Als u een email stuurt naar info@rcmediascreen.tv, nemen wij direct contact met u op om het abonnement in orde te maken voor u.

Ook juist daarvoor is RC MediaScreen geschikt! U kunt de beeldschermen in al uw vestigingen centraal aansturen. Of, als u dat wilt, iemand in uw andere vestigingen autoriseren om dit voor u te doen. In alle gevallen geldt dat u een aantrekkelijke korting ontvangt als u meer vestigingen aanmeldt.

Ja, dat kan! U kunt dan voor een proefabonnement kiezen. U kunt RC MediaScreen testen voor een periode van 2 maanden. In die periode kunt u kiezen of u door wilt gaan met RC MediaScreen of zonder verdere verplichtingen wilt stoppen.

Direct na uw bestelling krijgt u een wachtwoord en inlogcode toegestuurd. U kunt dan al meteen aan de slag. De mediaspeler wordt binnen een week naar het door u opgegeven adres gestuurd. Bij grotere bestellingen kan een afwijkende levertijd gelden. Wij informeren u hierover. Kiest u ervoor om het door ons te laten installeren, dan nemen wij na uw bestelling contact met u op om een installatiedatum te plannen.

Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem hier en wij komen er zo spoedig mogelijk op terug.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp (verplicht)

    Uw bericht

    Back To Top